Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lierse vlaaikes recept
Lierse vlaaikes recept

Lierse vlaaikes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed de boter met de bloem, eidooier, water en suiker snel tot een homogeen deeg. Laat een uurtje afgedekt met plasticfolie rusten in de koeling. Roer siroop, honing en melk tot een papje. Doe er het broodkruim en de specerijen bij en meng goed. Spatel er de bloem onder. Bebloem het werkvlak. Neem het deeg uit de koeling en rol het uit tot een dikte van 0,5 cm. Steek er rondjes uit en beleg er de vormpjes mee. Vul ze tot vlak onder de rand met de kruidige vulling. Bak in het midden van de oven 20 minuten op 200C. Ontvormen en op rooster laten uitdampen.

Allergenen Informatie

Voor dit lierse vlaaikes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lierse vlaaikes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Ik ben dol op lierse vlaaikes en ging elke keer naar Lier om ze te kopen. Maar nu ik het recept gevonden heb ga ik ze eens zelf maken hopelijk lukt het me duimen h.
    Brigitte gaf dit recept op 25 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Dank u wel ik ben zeer tevreden met het resultaat!
    Anita gaf dit recept op 17 mei 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven