Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Light rabarbercake recept
Light rabarbercake recept

Light rabarbercake


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Verwarm de melk lauwwarm. Verbrokkel de gist en los hem op in de melk. Kneed de gist met de bloem, 75 gram suiker en 100 gram boter tot een glad deeg. Laat het deeg ca. 45 minuten rijzen op een warme plek. Was de rabarber, snijd hem klein. Breng 300 mililiter water aan de kook en bind het met het puddingpoeder. Roer de rabarber en de jam erdoorheen. Laat het afkoelen. Kneed het deeg door. rol het uit op een ingevet bakblik (ca 32 x 39 cm). Laat het deeg ca. 20 minuten rijzen. Druk kuiltjes in het deeg en verdeel de rabarber erin. Verdeel de amandelen en 50 gram boter er in vlokjes overheen. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 200 graden in 22.5 minuten gaar. Laat hem afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit light rabarbercake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Light rabarbercake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Vind het toch niet zou light teveel boter die kan je vervangen door platte kaas of yoghurt, ga dat zeker eens proberen, Groetjes Erica
    Erica gaf dit recept op 23 juni 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven