Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luchtige kruidcake met kaneel, karamelextract en amandelextract recept
Luchtige kruidcake met kaneel, karamelextract en amandelextract recept

Luchtige kruidcake met kaneel, karamelextract en amandelextract


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breek alle drie de eieren in een kom en mix het tot het een structuur van sinaasappelsap heeft. Giet de gemixte eieren in een maatbeker en doe de boter circa 20 tot 30 seconden in de magnetron. Haal de boter er uit en doe het in een beslagkom, samen met de gewone suiker en de vanillesuiker. Mix het tot een luchtig mengsel. Doe er ongeveer de helft van het zelfrijzend bakmeel bij. Het beslag wordt nu erg droog, dus doe je er de helft van het eiermengsel bij. Doe de andere helft van het zelfrijzend bakmeel erbij als het ei helemaal in het beslag is opgenomen. En doe als laatste de laatste helft van het eiermengsel erbij. Als het beslag een luchtig mengsel is geworden doe je er het bakpoeder en de kaneel bij. Daarna doe je de karamelextract bij en ook de amandelextract. Als laatste doe je er een scheutje melk bij. Als het gemengd is tot een luchtig beslag vet je een bakvorm in en giet je het beslag in de bakvorm. Doe de bakvorm in een voorverwarmende oven op 175 C* 70 minuten lang. Als je oven niet is voorverwarmd doe je de cake op 175 C* 75 minuten lang.

Serveersuggesties

Per 50 gram zelfrijzend bakmeel gebruik je 1 ei.

Allergenen Informatie

Voor dit luchtige kruidcake met kaneel, karamelextract en amandelextract recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven