Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luikse vlaai recept
Luikse vlaai recept

Luikse vlaai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de amandelen en hak de helft van de amandelen in kleine stukjes. Springvorm met bakpapier bekleden. Boter in een pannetje laten smelten. Pannetje van het vuur nemen en de mix voor kruimelbodem en de gehakte amandelen met een lepel erdoorheen roeren. De massa over de springvorm verdelen en met een lepel stevig aandrukken. Snijd de abrikozen en de bitterkoekjes in kleine stukjes. Doe de taartmix samen met het water in de mengkom. Klop dit mengsel in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de opgeklopte slagroom toe en klop het mengsel tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Voeg de gehakte bitterkoekjes en de abrikozen aan het taartmengsel toe en meng dit er voorzichtig doorheen. Verdeel het geheel over de taartbodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Meng de taartina met 3 eetlepels vruchtensap voor de garnering. Breng het resterende vruchtensap even aan de kook en giet het papje erbij. Neem, zodra de gelei wer kookt, de pan van het vuur en laat de gelei iets afkoelen. Schep de iets afgekoelde gelei over de taart. Het is niet noodzakelijk alle gelei te gebruiken! Laat de taart nog 1 uur opstijven. Decoreer de taart met partjes mandarijn, de resterende amandelen en eventueel een muntblaadje.

Allergenen Informatie

Voor dit luikse vlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven