Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Luikse wafels recept
Luikse wafels recept

Luikse wafels


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Zelf gebruik ik de beslagkom van de keukenmachine plus de deeghaak, maar het kan uiteraard ook gewoon met de handen.Doe de gist in een kommetje. Voeg een kopje lauwe melk toe. Roer goed door en laat de gist een half uurtje op kamertemperatuur op gang komen. Roer af en toe door en let op dat je kommetje niet te klein is waardoor het gistmengsel zou kunnen overlopen. De melk mag beslist niet te heet zijn want dan gaan de gistcellen dood! Een temperatuur van 30įC is ideaal.

Splits de eieren en houd de dooiers en het eiwit apart.Maak allereerst een voordeeg.

Gebruik daarvoor 1 kg bloem, de rest van de melk, het gistmengsel, de eidooiers, het zout en de vanillesuiker.Zorg dat al de ingrediŽnten royaal op kamertemperatuur zijn: zoín 22 ŗ 28įC.Doe de bloem in de beslagkom van de keukenmachine. Maak in het midden een kuil. Doe hierin de overige ingrediŽnten. Zet de keukenmachine aan met de deeghaak en laat ca. 5 minuten mengen. Klop ondertussen met de handmixer de eiwitten stijf. Meng het eiwit rustig onder het deeg. Zet het deeg weg op een warme plek. Dek hem af met een doek een laat het voordeeg ongeveer een half uur rijzen.Laat ondertussen de roomboter zacht worden. Werk de roomboter al knedend onder het deeg en doe dat vervolgens ook met de parelsuiker.Verdeel het deeg in porties van ca. 100 gram en zet deze afgedekt 30 minuten weg op een warme plek voor de tweede rijs.Gebruik een wafelijzer met grof raster en laat dit zeker niet te heet worden. Zelf gebruik ik een elektrisch Tefalijzer waarvan de thermostaat van 0 tot 4 gaat; deze zet ik op stand 2,5.Verwarm het ijzer voor. Het ijzer hoeft niet ingevet te worden. Sluit het ijzer en zet je timer op 3 minuten. Haal de wafels er dan voorzichtig met een speciale vork met 2 tanden uit en laat ze op een bakrooster afkoelen.Het lekkerst zijn de wafels wanneer je ze meteen opeet. Wil je ze wat langer bewaren, laat ze dan een uur afkoelen en uitwasemen en bewaar ze in een afgesloten box.Warm ze voor het eten even op in het wafelijzer op stand 1, gedurende 30 seconden.

Allergenen Informatie

Voor dit luikse wafels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven