Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mango-perzik slagroomtaart recept
Mango-perzik slagroomtaart recept

Mango-perzik slagroomtaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Leg een vel bakpapier op een springvorm van 28 bij 28 cm (vierkant). Vet de randen in. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Bereiding: Cake: Splits de eieren in 2 grote beslagkommen. Klop het eiwit met een snufje zout stijf met een handmixer op de hoogste stand (het is stijf genoeg, wanneer je de kom ondersteboven kan houden) en leg het weg om het straks als laatste toe te voegen aan het beslag. Het eiwit wel als eerste kloppen, want dan is de handmixer nog schoon! Klop in de andere kom het eigeel glad en klop er vervolgens de mangopuree toe. Voeg de suiker toe en klop het tot er een glad beslag ontstaat. Zeef de bloem en maizena bovenop het beslag en mix het glad. Spatel de opgeklopte eiwit door het beslag en doe het gehele beslag in de springvorm. Leg de springvorm in de oven en bak de cake 60 minuten (de cake is gaar wanneer je er een sateprikker insteekt en hij komt er schoon weer uit). Laat de cake intussen afkoelen. Slagroom: Klop met een handmixer het slagroom en de suiker stijf en glad. Verdeel het slagroom in tweeŽn. De gelatinebladen in koud water laten weken. In een steelpannetje de gepureerde mango en perziken verwarmen (niet koken!) en roer er de gelatine door. Roer totdat de gelatine geheel is opgelost en doe de pan van het vuur, laat 5 minuten aflkoelen. Verdeel de gepureerde fruit over de 2 kommen slagroom, op basis van 70% / 30%. Spatel beide slagroommengsels tot er een glad en egaal mengsel ontstaat. De een zal wat donkerder kleuren dan de ander. Garneren: Snijd de cake horizontaal door midden, waardoor er 2 plakken ontstaat. Bestrijk de onderste helft van de cake geheel in met de '70% slagroommengsel'. Snijd de halve perziken in dunne plakken en leg het boven het slagroommengsel. Leg de andere helft cake erbovenop. Bestrijk met de '30% slagroommengsel'. Snijd de mango in mooie dunne plakken en garneer er de bovenkant van de taart mee. Zet de taart nog een uur of langer in de koelkast om het vervolgens te serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mango-perzik slagroomtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven