Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanille-aardbei marmercupcakes recept
Vanille-aardbei marmercupcakes recept

Vanille-aardbei marmercupcakes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en zet een bakblik klaar met 24 cupcakevormpjes.

Aardbeien beslag:
Doe de boter (als je harde boter gebruikt, laat hem dan eerst zacht worden) en de suiker in een beslagkom en mix ze met een elektrische mixer door elkaar op de middelste stand tot er geen klonten meer in het mengsel zitten en alle ingrediŽnten goed door elkaar zitten.
Voeg de eieren allemaal tegelijk toe en mix het beslag weer op de middelste stand tot er geen klonten meer in zitten en alle ingrediŽnten goed zijn gemengd.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag weer op de middelste stand tot er geen klonten meer in zitten en alle ingrediŽnten goed zijn gemengd.
Voeg als laatste de melk toe en mix het beslag kort door elkaar op de middelste stand.
Mix alles nog eens goed door elkaar op een hoge, maar niet de hoogste, stand voor ongeveer 2 minuten.
Zet de kom opzij.

Vanillebeslag:
Doe de boter (als je harde boter gebruikt, laat hem dan eerst zacht worden) en de suiker in een beslagkom en mix ze met een elektrische mixer door elkaar op de middelste stand tot er geen klonten meer in het mengsel zitten en alle ingrediŽnten goed zijn gemengd.
Voeg de eieren allemaal tegelijk toe en mix het beslag weer op de middelste stand tot er geen klonten meer in zitten en alle ingrediŽnten goed zijn gemengd.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag weer op de middelste stand tot er geen klonten meer in zitten en alle ingrediŽnten goed zijn gemengd.
Voeg als laatste de melk toe en mix het beslag kort door elkaar op de middelste stand.
Mix alles nog eens goed door elkaar op een hoge, maar niet de hoogste, stand voor ongeveer 2 minuten.

Samenvoegen:
Doe met een eetlepel in alle vormpjes een laagje aardbeienbeslag tot ongeveer 1/3 van het vormpje.
Doe er met een schone eetlepel een laagje vanillebeslag op tot ongeveer 2/3 van het vormpje.
Schep met een theelepel in het midden van alle vormpjes een klein beetje aardbeienbeslag naar boven.
Doe als laatste nog een paar vlekjes aardbeienbeslag op de bovenkant van alle vormpjes.
Bak ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen.

Serveersuggesties

Maak een grote marmercake van het beslag. De oven moet dan op 170 graden Celsius en de cake moet er ongeveer een uur in.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanille-aardbei marmercupcakes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vanille-aardbei marmercupcakes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heel erg lekker.
    Risa gaf dit recept op 7 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven