Vanille cake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Iriis
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Boter en kloppen tot de op is genomen en wat lichter is geworden.
- Dan erbij, kan één voor één, ik mik altijd alle in één keer erdoor.
- Vanille erdoor en als laatste het .
- Samen met het eventuele bakpoeder.
- In een voorverwarmde oven van 160/180 (is een voorkeur, 160 duurt langer) ongeveer een uurtje in een cakeblik.
- Ik check vanaf 45 minuten met een satéprikker, in het midden/dikste gedeelte prikken en als die er schoon uitkomt is die klaar.
- Anders nog even wat langer in de oven.
Ook lekker om te maken
Variaties op Vanille cake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocolade/vanille cake/taart | 1 | Taart en gebak |
Vanille cakejes | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vanille aroma
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2530 kcal | 126% | 2530 kcal |
Vetten | 101 g. | 145% | 101 g. |
Waarvan verzadigd | 45 g. | 225% | 45 g. |
Waarvan onverzadigd | 25 g. | 83% | 25 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 10 g. | 166% | 10 g. |
Koolhydraten | 147 g. | 56% | 147 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 200 g. | 222% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 32 mg. | 4% | 32 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 1% | 0 mg. |