Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mon Chou-notentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem met het zout boven een kom. Roer de suiker erdoor. Voeg de koude boter in stukjes toe aan de bloem en meng goed door elkaar. Splits het ei, voeg de eidooier met 2 eetlepels ijskoud water toe aan het deeg en kneed het geheel snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.
Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een ingevette quiche vorm (doorsnede 26 cm). Prik gaatjes in de bodem, bekleed het deeg met bakpapier en strooi er een blinde vulling in (bijvoorbeeld gedroogde erwten). Bak de bodem 1 richel onder het midden van een voorverwarmde oven (200 graden celsius) ca. 15 minuten voor. Neem uit de oven en verwijder de blinde vulling en het bakpapier.
Maak intussen de vulling. Week de rozijnen ca. 15 minuten in heet water.
Hak alle noten grof.
Klop de monchou los met de slagroom en de suiker. Klop de eieren samen met de vanillesuiker los en klop ze met een mixer goed door het monchoumengsel. Laat de rozijnen uitlekken in een zeef. Meng de gehakte noten en de rozijnen door de vulling. Klop het overgebleven eiwit van het deeg stijf en spatel door de vulling.
Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart 1 richel onder het midden van voorverwarmde oven (200 graden celsius) in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Allergenen Informatie

Voor dit mon chou-notentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven