Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nectarine-yoghurtgebak


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
Bekleed een bakblik (35 x 45 cm ) met bakpapier.
Splits de eieren. Klop de eiwitten, 3 eetlepels koud water en een snufje zout stijf en voeg hierbij geleidelijk 125 gram suiker toe.
Klop de eidooiers er één voor één doorheen. Zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder erboven en spatel ales erdoorheen.
Strijk het beslag in het bakblik en bak 10- 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd 4 nectarines in blokjes. Week de gelatine in koud water,
Snijd de taartbodem doormidden en leg elk stuk op een schaal, Vouw om de rand van elke bodem een stuk dubbelgevouwen alluminiumfolie, ca. 7 cm hoog.
Roer de yoghurt, 75 gram suiker en de vanillesuiker door elkaar.
Knijp de gelatine uit en los hem in een pan op laag vuur op.
Roer 4 eetlepels yoghurt er lepel voor lepel doorheen en roer het gelatinemengsel vervolgens door de rest van de yoghurt.
Zet de yoghurt 15 minuten in de koelkast tot hij begint te geleren.
Rasp de chocolade grof. Klop de slagroom stijf. Spatel de blokjes nectarines, de slagroom en 2/3 van de chocolade door de yoghurt.
Verdeel het yoghurtmengsel over de twee biscuitbodems en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Snijd het gebak in 20 stukken. Snijd de resterende nectarines in dunne schijven en versier het gebak met de schijfjes nectarines, de pistachenoten en de resterende chocolade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nectarine-yoghurtgebak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven