Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Notentaart recept
Notentaart recept

Notentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 °c. Zeef de bloem boven een kom. Roer 150 gram basterdsuiker, een mespuntje zout, de vanillesuiker en het citroensap erdoor. Voeg 1 ei toe. Snijd de koude boter in stukjes en voeg toe. Kneed dit alles tot een samenhangend deeg. Vet een springvorm (doorsnee 24 cm) in en bestuif het aanrecht met bloem. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de sptingvorm, ook de randen. Rol de rest van het deeg uit zodat het straks over de taart past. Zet het deeg in de koelkast. Hak de noten grof. Laat in een braadpan de rest van de basterdsuiker al roerende op laag vuur smelten en lichtbruin worden. Roer de honing, room en noten erdoor. Blijf roeren tot er een dikke pasta ontstaat. Verdeel de pasta over de deegbodem en dek af met de deeglap. Druk het deeg goed aan en prik er met een vork gaatjes in. Klop een ei los en bestrijk de taart hiermee. Bak de taart in ± 40 minuten goudbruin. Versier de taart met poedersuiker en cranberry´s.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit notentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven