Oliebollen met rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Het deeg:

De vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De vulling:
    Was de rozijnen en laat ze 15 minuutjes wellen in lauw water.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.
    Rasp de schil van ’n hele sinaasappel.
    Laat de rozijnen uitlekken en droog ze tussen 2 vellen keukenrol.
    Meng alle ingrediënten onder elkaar en strooi er wat bloem bij.
  2. Zeef de overtollige bloem er weer uit.

    Het deeg:
    Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
    Doe ze allemaal tegelijk in de mengkom van de keukenmachine.
    Gebruik de roerspatel als hulpstuk.
    Laat 10 minuten draaien bij snelheid 4 (gemiddelde snelheid).
    Roer de vulling eronder.
    Dek af met een vochtige doek en zet op een warme plaats weg om 1 uur te rijzen.

    Verwarm ca. 1,5 liter zonnebloemolie in een ketel tot 180º C.
    Gebruik de ijsbolletjestang of 2 lepels.
    Doop de tang in de hete olie opdat het beslag goed loslaat.
    Vorm nu met de tang 4 bollen en laat die voorzichtig in de olie zakken.
  3. Laat ze 3 minuten bakken.
  4. Draai ze dan om en laat nog eens 3 minuten bakken.
    Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitdruipen op keukenpapier.
    Bestrooi ze royaal met poedersuiker.
    Bak niet meer dan 4 oliebollen tegelijk anders koelt de olie te fors af.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
744 kcal
37%2976 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
135 g.
52%540 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oliebollen met rozijnen