Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pavlova recept
Pavlova recept

Pavlova


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 150 graden.

Eieren splitsen, de dooiers kunnen weg.
De eiwitten in een vetvrije kom opkloppen met de mixer op de hoogste stand tot een droog schuim ontstaat.
Al mixend, 1 eetlepel maizena en 300 gram fijne kristalsuiker in gedeelten toevoegen. Lang blijven mixen op de hoogste stand, tot er stevige, glanzende pieken ontstaan als je de mixer omhoog trekt.

De ovenplaat bedekken met bakpapier. Hierop verdeel je het eiwitschuim in een cirkel van ongeveer 30cm doorsnede met een licht opstaande rand.

Zet de Pavlova een uur in de oven.

Na dit uur, de oven uitzetten en de ovendeur op een kier, en de pavlova nog een half uur laten staan.

Hierna, de Pavlova buiten de oven nog een half uur verder laten afkoelen.

Garderen: Meng de slagroom met 50 gr suiker, en klop op tot ze goed stevig is. Verdeel de slagroom over de taart, en verdeel tot slot de aardbeien er over.

Direct serveren.

Serveersuggesties

Let op: als de oven tussentijds wordt opengemaakt, of als de taart te vroeg uit de oven gehaald wordt, stort deze in.

Allergenen Informatie

Voor dit pavlova recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven