Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pecannotentaart recept
Pecannotentaart recept

Pecannotentaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Deeg:

1. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en mix tot het een soepel deeg is. Maak er een plat vierkant van en pak het in vershoudfolie.
2. Laat het deeg rusten voor minstens 2 uur of liever een nacht in de koelkast.

Pecannotentaart:

1. Haal het deeg uit de koelkast en vet de bakvorm in.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm. Zorg ervoor dat de bodem niet te dik is!
4. Bekleed de bodem met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak de bodem 8 minuten in het midden van de oven.
5. Verwijder de bakbonen en bak de bodem nogmaals 6 minuten goudbruin.
6. Ondertussen kun je beginnen aan de vulling. Roer de eieren los en voeg de gesmolten boter, suiker, vanille, bloem en kaneel toe en roer goed door.
7. Voeg de karamelstroop toe en roer het mengsel tot het licht en schuimig is.
8. Verhoog de temperatuur van de oven voor 180 graden.
9. Verveel de stukjes pecannoot over de bodem en giet daar het eimengsel op.
10. Schik de halve pecannoten op het eimengsel. Belangrijk is dat het mengsel goed schuimig is zodat de pecannoten er boven op blijven liggen.
11. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven.
12. Plaats de taart in de koelkast en laat hem volledig afkoelen.

Serveersuggesties

De taart is vrij machtig dus snijd de stukken niet te groot. Deze taart is heerlijk voor een verjaardag of als dessert met een bolletje kaneelijs. Tip: Je kunt ook walnoten gebruiken ipv pecannoten.

Allergenen Informatie

Voor dit pecannotentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven