Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pepermuntruitjes recept
Pepermuntruitjes recept

Pepermuntruitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De oven voorverwarmen op 175°C. Een bakvorm van ± 20 x 30 cm bekleden met bakpapier. De eieren en de suiker met de mixer tot een schuimige massa kloppen. De bloem met het bakpoeder erop zeven en door de eiermassa roeren. Het beslag in de vorm scheppen, gladstrijken en onder in de oven ± 30 min. bakken. De taart op een rooster omkeren en het bakpapier verwijderen. Laten afkoelen. Intussen de gelatine in koud water laten weken. Het ei met de suiker au-bain-marie verwarmen tot 70°C en al kloppend laten afkoelen. De gelatine met aanhangend water au-bain-marie op laten oplossen en dan door de eiercrème roeren. De slagroom half-stijfkloppen en door de crème scheppen. De crème op smaak brengen met likeur. ± 30 min. in de koelkast zetten tot de crème begint te geleren. Voor het glazuur het kokosvet smelten. De gezeefde poedersuiker, het eiwit, het citroensap en de likeur erdoor roeren. De taart één maal overdwars doorsnijden. De crème over de onderste helft verdelen en den de andere helft er op leggen. Bestrijken met glazuur en ± 30 min. in de koelkast zetten. Op de taart ± 5 cm grote ruiten markeren. Elke ruit garneren met een pistachenootje. Nog zeker een uur in de koelkast zetten.

Allergenen Informatie

Voor dit pepermuntruitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven