Perfecte boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. - Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Vet een bakvorm van zo'n 22 cm in en bekleed met bakpapier,

    - klop met een mixer de met de , het en het tot een smeuige massa,

    - klop er daarna de doorheen.
  3. Klop niet te lang, maar net zo lang tot het een beetje een vaste, plakkerrige massa wordt.
  4. Werk het eventueel met de hand nog eventjes door,

    - verpak het deeg in plasticfolie en laat het 15 min.
  5. rusten in de koelkast,

    - druk het deeg in de bakvorm.
  6. Bestrijk de boterkoek met ( kleurt mooi), en maak met een vork een ruitjes-motief op de koek.
  7. Bak de boterkoek in de voorverwarmde oven 20 á 25 minuten, tot de buitenkant knapperig is en de binnenkant nog heerlijk smeuig.

    Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt!

    Eet smakelijk!!!

    Om een klein beetje smaak aan het deeg te brengen, kun je er wat geraspte zeste van 1/4 doorheen doen, of een zakje vanillesuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Perfecte boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wij hebben er 1 gebakken en hij is heerlijk.
Noortje En Maud 25 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%2304 kcal
Vetten
5 g.
7%80 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%48 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
11%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perfecte boterkoek