Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perziktaart met vanillehangop recept
Perziktaart met vanillehangop recept

Perziktaart met vanillehangop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de yoghurt 5 uur in een schone theedoek uitlekken. Meng de suiker door de hangop. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meng voor de taartbodem de bloem, boter, poedersuiker, eidooiers en het limoensap tot een stevig deeg. Beboter een springvorm van 26 cm doorsnede en bekleed hem met het deeg, zet 30 minuten in de koelkast. Bak de bodem met een steunvulling (bijv gedroogde erwten of bonen) ca. 20 minuten tot hij gaar en goudbruin is. Breng de wijn met de geleisuiker en het vanillestokje aan de kook en laat even trekken. Dompel de perziken als ze vers zijn even in kokend water en verwijder het vel. Leg de perziken 15 minuten in de wijn die niet meer mag koken. Haal ze uit de pan, laat ze even afkoelen en snijd ze in plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de taartbodem en bestrijk de perzik met de warme wijngelei. Serveer de hangop er apart bij.

Allergenen Informatie

Voor dit perziktaart met vanillehangop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven