Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Peter's Plukbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het deeg:
Meng alle ingrediŽnten van het deeg.
- Via de broodbakmachine (Deegmaken inclusief rijzen).
Of op de hand:
- Laat het een uur rusten en rijzen ( bak en natte doek)

Rol het deeg na een uur rijzen uit tot grote platte lap van minstens 30 bij 30 centimeter

Bereiding:
Bestrijk de lap deeg met de gesmolten boter (laat een smalle rand aan een kant vrij). Meng de ingrediŽnten voor de vulling in een aparte bak. Strooi deze over de boter op het deeg (laat de smalle rand vrij).

Rol de plak met vulling op (als een opgerolde pannekoek). De rol wordt langer. Zorg dat deze niet breekt. De laatste rand maak je nat met wat water en daarna plak je deze op de rol dicht. Plak ook de zijkanten dicht. (een beetje morsen geeft niets!)

Snijd de rol in een heleboel dunne schijven van ongeveer twee centimeter dik. Leg deze met de snijvlakken omhoog op een ingevette bakplaat. Laat het geheel op een warme plaats (met doek) nog een of twee uur rijzen. De schijven verdubbelen in omvang en kleven aan elkaar vast.

Verwarm de oven 15 minuten voor op 200 graden celsius.
Zet de bakplaat 15 tot 20 minuten ion de oven. Controleer of het deeg gaar is door een vork in midden en zijkant te prikken. Komt de vork schoon terug dan is het deeg gaar.
Wordt het deeg te zwart dek dan het geheel af met aluminiumfolie. Niet korter bakken!
Maak in de laatste 10 minuten van de baktijd alvast het glazuur klaar.

Glazuur:
Roer de poedersuiker door het water in een kleine steelpan met dikke bodem. Wanneer de suiker verdwenen is, voeg dan 1of 2 eetlepels stroop toe en roer tot alles een vloeistof is. Laat minstens 2 minuten zachtjes koken.

Laat het plukbrood 2 minuten afkoelen.
Penseel of drup het glazuur vervolgens over het baksel. Door de stroop is het erg kleverig. Doe evt een tweede laagje galzuur over de eerste, als het enigszins is afgekoeld. (erg mooi is de tweede laag een glazuur zonder stroop te gebruiken en dit over de eerste te druppen!) Poedersuiker en water drogen wit op over de bruinige basiskleur)

Serveersuggesties

Erg lekker met iets rum ook door de vulling! Stroop en water te vervangen door amaretto of rum!

Allergenen Informatie

Voor dit peter's plukbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven