Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Popcornkarameltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier
Smelt de boter op laag vuur. Maal de koffiekoekjes in de keukenmachine en meng goed met de gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
Breng 100 ml water met de koffie en de suiker tegen de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het koffiemengsel. Doe over in een kom en laat 17.5 minuten afkoelen tot het mengsel wat dikker wordt, maar nog wel vloeibaar is.
Mix de mascarpone en de slagroom tot een dikke crème in een beslagkom. Spatel snel het koffiemengsel erdoor en verdeel de koffiecrème over de bodem van de taart.
Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Maal de popcorn kort in de keukenmachine of hak grof op de snijplank.
Verdeel de popcorn over de taart.
Breng voor de karamel de suiker, honing en water aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost, Roer niet meer als de siroop helder is.
Kook de siroop op matig vuur tot deze goudbruin kleurt.
Haal de pan van het vuur en doop de onderkant 4 seconden in een bak koud water.
Roer goed (pas op! de karamel is gloeiend heet) en kijk of de karamel als een draad van de lepel loopt (als het nog te dun is, zet dan d pan nog even in het koude water)
Maak een zigzagbeweging met de lepel boven de taart en maak een mooi patroon met de karamel.
Maak met een deel van de karamel cirkels op een stuk bakpapier, breek in stukken en versier de taart hiermee

Allergenen Informatie

Voor dit popcornkarameltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven