Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimengebak recept
Pruimengebak recept

Pruimengebak


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakblik (32-39 cm) in en bestuif met bloem. Klop de eieren, suiker en 1 zakje vanillesuiker 6 minuten tot een creme. Roer de olie erdoor. Voeg het bakpoeder bij de bloem en klop de bloem afwisselend met de limonade door het beslag. Verdeel het beslag over het bakblik en strijk het glad. Verwarm de oven stand 2. Bak het in ca. 25 minuten. Haal het bakklik uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Strijk het pruimencompote gelijkmatig over de bodem. Roer de creme fraiche glad. Klop de slagroom stijf. Voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker en de slagroomversteviger toe. Spatel dan de slagroom voorzichtig door de creme fraiche. Strijk de room over het pruimencompote. Kerf met een vork versieringen in de creme. Roer de kaneel door 2 eetlepels suiker en strooi over het gebak. Snijd de plak in 24 stukken. Klop 250 milliliter slagroom lobbig en voeg 1 eetlepel suiker toe. Versier elk stuk gebak met een dot slagroom met daarin 1/2 theelepel pruimencompote.

Allergenen Informatie

Voor dit pruimengebak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven