Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ricottataart met geconfijte citroenschil recept
Ricottataart met geconfijte citroenschil recept

Ricottataart met geconfijte citroenschil


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 100 graden C. Verhit voor de geconfijte citroenschil het water en de suiker totdat de suiker oplost. Voeg de reepjes citroenschil toe en verhit deze op een laag vuur, ca. 15 minuten tot de schil glazig wordt. Zeef de reepjes uit de siroop en spreid ze uit op een ovenplaat bekleed met bakpapier Bewaar de siroop. Droog de schilletjes ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn. Zet daarna de oven op 180 graden C. Klop ondertussen voor het taartbeslag de ricotta met de eidooiers en roer hier de suiker, citroenschil en de bloem door Sla de eiwitten stijf met een paar druppels citroensap, giet de suikersiroop erbij zodra het eiwit pieken vormt en spatel dit voorzichtig door het ricottamengsel. Vet een taartbodem in (doorsnede 25 cm) in met boter, bestuif de vorm met bloem en verdeel het beslag over de vorm. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar. De taart is goed als hij stevig aanvoelt. Verdeel de geconfijte schillen over de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ricottataart met geconfijte citroenschil recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven