Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijsttaartjes recept
Rijsttaartjes recept

Rijsttaartjes


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Neem 4/5 van de melk en breng dit aan de kook met de rijst op een matig vuur. (regelmatig roeren).
Zodra het begint te koken, vuur minderen en laten pruttelen tot 3/4 van de melk is geabsorbeerd.
Ondertussen 5 gebakvormpjes (rond gekartelde) insmeren met boter en wat bestuiven met bloem. Het bladerdeeg in de vormpjes leggen (goed aandrukken aan de rand).
Los nu het puddingpoeder op in de rest van de melk (1/5 hadden we apart gehouden).
Doe nu de suiker, de aroma en het mengsel van puddingpoeder bij de rijst.
Zet de pan op een zacht vuurtje - blijf roeren tot er binding ontstaat.
Laat wat afkoelen.
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Ei scheiden en het eigeel door het mengsel roeren. Eiwit stevig opkloppen en daarna door het mengsel spatelen.
Vul de vormpjes en zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes.
Laat afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes

Serveersuggesties

Als dessert; gebakjes in de helft met een toef slagroom en een leuk chocolaatje erbij.

Allergenen Informatie

Voor dit rijsttaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven