Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige Kruimelappeltaart recept
Romige Kruimelappeltaart recept

Romige Kruimelappeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding van de room: Breng de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook. Meng de eierdooiers samen met de suiker door elkaar en voeg de bloem toe. Voeg nu de melk zodanig toe aan het eimengsel dat er een papje ontstaat. Giet nu de het eimengsel bij de overige melk. Breng het, onder voortdurend roeren, het opnieuw aan de kook en laat het nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat het afkoelen en zet de room een tijdje in de koelkast om op te stijven. Bereiding van het deeg: Snijd de boter in dobbelsteentjes en klop deze met de suiker en vanillesuiker in de mixer met deeghaken tot een luchtig beslag. Voeg nu de eieren, bloem/zelfrijzend bakmeel toe. Meng dit tot een samenhangend deeg. Kneed nog even na met een koele hand.Vorm er een bal van en zet het even in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 C. Vet een springvorm in met wat boter en bestuif deze met wat bloem. Verdeel 3/4 van het deeg over de taartbodem en maak een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter. Zet de bodem 5 minuten in de oven. Wel de rozijnen 5 minuten in de rum en schil ondertussen de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appels in een kom en voeg de rozijnen, rum, vanillesuiker, suiker en de kaneel toe. Meng dit goed door elkaar en laat dit even staan. Haal de taartbodem uit de oven en laat even afkoelen. Schep de room door de vulling en vul de taartbodem ermee. Verdeel de vulling gelijkmatig. Verwarm de oven opnieuw op 200 C. Rasp het laatste restje deeg gelijkmatig over de taartbodem tot de vulling helemaal bedekt is. Zet de taart 65 minuten in de oven. Bedek na 4 5 minuten de bovenkant af zodat de kruimels niet verbranden. Laat de taart na de baktijd nog 10 minuten in de oven staan en bestrooi hem daarna met wat poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de suiker en doe deze in een spuitzak of schep met een eetlepel een toefje slagroom op de taart. Ook lekker: Verdeel de room op de bodem van taart en schep daarna pas de vulling erover. Rol het restje deeg uit tot een lange en breede lap en maak er reepjes van. Verdeel deze over de taart en besmeer ze met wat opgeklopt ei.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige kruimelappeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven