Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige pruimenplaatcake recept
Romige pruimenplaatcake recept

Romige pruimenplaatcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een bakblik (ca. 35 x 40 cm ) met bakpapier. Roer 5 eetlepels melk en het puddingpoeder door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook en roer het aangemaakte puddingpoeder erdoor en laat 1 minuut koken. Giet in een kom en dek direct af met verhoudfolie (zodat er geen vel opkomt). Laat de pudding afkoelen. Roer de boter, 250 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème. Klop de eieren er een voor een doorheen. Meng het bakpoeder door de bloem en roer het portie gewijs door het beslag. Verdeel het beslag over het bakblik. Roer de pudding glad met een garde, verdeel de pudding en de pruimencompote met een eetlepel in klodders over het beslag. Strooi de amandelen eroverheen. Bak de taart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat afkoelen. Garneer de taart met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige pruimenplaatcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven