Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinaasappel & griesmeel cake met venkel/rozemarijnsiroop recept
Sinaasappel & griesmeel cake met venkel/rozemarijnsiroop recept

Sinaasappel & griesmeel cake met venkel/rozemarijnsiroop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wat heb je nodig?
Vierkant bakblik 20 cm
Bakpapier
Oven
Keukenmachine of handmixer

Bekleed het bakblik met bakpapier
Verwarm de hete lucht oven op 160 graden en conventionele oven op 180 graden

Hoe te maken:
Mix de boter en de suiker voor 5 minuten door elkaar (de suiker zal niet geheel opgenomen worden). Klop de eieren los in een aparte kom.
Doe in een andere schaal de amandelmeel, de semolina, het bakpoeder, het zout en de zest van de sinaasappel. Wrijf de ingrediŽnten goed door de vingertoppen, zodat de zest goed wordt opgenomen.

Mix de eieren em de sinaasappelsap door het meel. Giet dit in de bakvorm en strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel plat. Zet het deeg 30 minuten in de oven totdat hij mooi goedbruin is. Als hij klaar is, laat je het in het bakblik afkoelen.

Voor de siroop:
Meng al de ingrediŽnten, behalve de citroenschijfjes, in een sauspan en roer het totdat de suiker volledig is opgenomen.
Laat het op een laag vuur langzaam inkoken totdat de oppervlakte volledig met kleine bubbeltjes is bedekt en de siroop ingedikt is
Doe daarna de citroenschijfjes erbij en draai ze langzaam, zodat ze geheel bedekt zijn met de siroop
Laat het 3 minuten op laag vuur sudderen en doe daarna het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat het voor 5 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de citroenen mooi zacht worden.
Lepel de hete siroop over de afgekoelde cake, net zolang tot dat de cake alle siroop heeft geabsorbeerd
Leg als laatste de schijfjes citroen op de cake.

Lekker met een kommetje dikke yoghurt erbij.

Allergenen Informatie

Voor dit sinaasappel & griesmeel cake met venkel/rozemarijnsiroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven