Sinaasappel & griesmeel cake met venkel/rozemarijnsiroop

Ingrediënten

+ -
print

Cake:

Siroop:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakvorm
  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Wat heb je nodig?
    Vierkant bakblik 20 cm
    Bakpapier
    Oven
    Keukenmachine of handmixer

    Bekleed het bakblik met bakpapier
    Verwarm de hete lucht oven op 160 graden en conventionele oven op 180 graden

    Hoe te maken:
    Mix de boter en de suiker voor 5 minuten door elkaar (de suiker zal niet geheel opgenomen worden).
  2. Klop de los in een aparte kom.
    Doe in een andere schaal de , de semolina, het , het en de zest van de sinaasappel.
  3. Wrijf de ingrediënten goed door de vingertoppen, zodat de zest goed wordt opgenomen.

    Mix de em de sinaasappelsap door het meel.
  4. Giet dit in de bakvorm en strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel plat.
  5. Zet het deeg 30 minuten in de oven totdat hij mooi goedbruin is.
  6. Als hij klaar is, laat je het in het bakblik afkoelen.

    Voor de siroop:
    Meng al de ingrediënten, behalve de citroenschijfjes, in een sauspan en roer het totdat de suiker volledig is opgenomen.
    Laat het op een laag vuur langzaam inkoken totdat de oppervlakte volledig met kleine bubbeltjes is bedekt en de siroop ingedikt is
    Doe daarna de citroenschijfjes erbij en draai ze langzaam, zodat ze geheel bedekt zijn met de siroop
    Laat het 3 minuten op laag vuur sudderen en doe daarna het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat het voor 5 minuten rusten.
  7. Dit zorgt ervoor dat de citroenen mooi zacht worden.
    Lepel de hete siroop over de afgekoelde , net zolang tot dat de alle siroop heeft geabsorbeerd
    Leg als laatste de schijfjes op de .

    Lekker met een kommetje dikke yoghurt erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake, griesmeel, bakpoeder
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
215 kcal
10%1720 kcal
Vetten
11 g.
17%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappel & griesmeel cake met venkel/rozemarijnsiroop