Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Soezendeeg recept
Soezendeeg recept

Soezendeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe boter, zout en 2 deciliter water (of 1 deciliter water en 1 deciliter melk) in een pan en breng aan de kook totdat de boter gesmolten is.
Neem de pan van het vuur, voeg de bloem in n keer toe en roer het geheel goed om tot het deeg een bol vormt.
Eventueel terug op het vuur zetten om het deeg op een laag vuurtje te laten drogen tot een bol: het deeg is droog genoeg als het niet meer aan de wand van de pan plakt. Haal van het vuur en laat het deeg even afkoelen.
Voeg 1 voor 1 de eieren (losgeklopt) door het deeg. Je moet een half lopend glanzend soezendeeg krijgen dat niet te hard is om te spuiten, maar ook niet uiteen loopt na het spuiten. Daarom hangt het aantal eieren af van de grootte van de eieren.
Vul dan een spuitzak (met een gladde spuitmond) met het soezendeeg en spuit het deeg in langwerpige soezen (1,5 cm dik en 8 cm lang). Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit de soezen niet te dicht op elkaar, omdat ze tijdens het bakken opzwellen.
Bak ze 20 25 minuten in een op 200C voorverwarmde oven of tot ze gaar en lichtbruin zijn en licht aanvoelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit soezendeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven