Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoektaart recept
Spekkoektaart recept

Spekkoektaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


De spekkoek in plakjes snijden en onderin een springvorm (24 cm) duwen.
De gelatine 5 minuten in koud water leggen. De chocolade fijn hakken. De slagroom in 2 porties verdelen. 5 deciliter kloppen en 1 deciliter in een pan verhitten en als deze warm is van het vuur halen en smelt daarin de chocolade dan weer even op het vuur en de gelatine toevoegen roer even tot de gelatine is opgelost. Laat dit mengsel lauwwarm worden. Intussen de 5 dl slagroom lobbig kloppen. Dan het lauwwarme mengsel door de slagroom spatelen en over de spekkoek verdelen. Afdekken en 2 uur in de koelkast laten opstijven. Daarna punten snijden en heerlijk smullen.

Heerlijk als nagerecht bij een rijstafel.

Allergenen Informatie

Voor dit spekkoektaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spekkoektaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

 • Gelatine is een stof die in IndonesiŽ nooit gebruikt kan worden. Dit omdat gelatine bij een omgevingstemperatuur van 25įC weer vloeibaar wordt (terug loopt). Daar het in IndonesiŽ regelmatig boven d... Lees reactie
  Jaccor gaf dit recept op 13 augustus 2014 2 uit 5 sterren
 • Heerlijke spekkoek uit mijn familie herinnering. Moeilijk om zelf te maken. Ik geef u mijn compliment. Het is mij nog niet zelf gelukt.
  Bezoeker gaf dit recept op 20 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven