Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart Apfelstrudel uit Duitsland recept
Taart Apfelstrudel uit Duitsland recept

Taart Apfelstrudel uit Duitsland


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdooi het deeg. Leg een theedoek op het werkvlak. Spreid 2 vellen uit en plak ze met wat water aan elkaar vast zodat er een dubbelgroot vel onstaat. Bestrijk het deeg met een kwastje met de gesmolten boter. Leg er weer 2 vellen op en besmeer met boter. Ga zo door totdat alle vellen zijn gebruikt. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Wel de rozijnen in de cognac. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in piepkleine blokjes. Hak de noten fijn en snijd de cake plakken en daarna in kleine blokjes. Meng de cake, geraspte sinaasappelschil, appels, noten, kaneel, nootmuskaat, suiker en de gewelde rozijnen. Verdeel dit mengsel over het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Rol dit op met behulp van de theedoek. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegrol met de naad naar beneden daarop. Druk de randen stevig dicht en snijd ze recht af. Bestrijk de bovenkant met boter en strooi er suiker over. Bak de strudel in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca. 35 min. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit taart apfelstrudel uit duitsland recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Taart Apfelstrudel uit Duitsland heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Prachtig recept, zeer duidelijk.
    Henk gaf dit recept op 27 april 2012 4 uit 5 sterren
  • Goed recept heb je genomen. de fota met een forel past er geheel niet bij! en wat gebruik je nu bladerdeeg OF filodeeg want filobladerdeeg bestaat niet! jij hebt het hier over filo deeg
    Henny57 gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven