Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart Appel met bier recept
Taart Appel met bier recept

Taart Appel met bier


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kneed van bloem, zout, ei en de klontjes boter in een keukenmachine een soepel deeg en voeg indien nodig wat koud water toe. Laat het deeg gewikkeld in plasticfolie minstens in de koelkast ca. 30 min rusten. Week de rozijnen een 1/2 uur in het bier. Vet een springvorm (24 cm) in met boter. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor, snijd de appels in plakjes. Laat de rozijnen goed uitlekken in een zeef en dep ze verder droog met keukenpapier. Meng appel met rozijnen en bruine basterdsuiker. Bekleed de springvorm met het uitgerolde deeg en schep het appelmengsel hierin. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de taart in het midden van de oven 20 min. Verwijder het folie en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Strooi er 10 min. voor einde baktijd de geschaafde amandelen over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit taart appel met bier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven