Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tarte-tatin recept
Tarte-tatin recept

Tarte-tatin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Warm de oven voor op 225 graden celsius.
Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje koud water.
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en halveer de appels.
Als je een ijzeren schaal hebt die op het gasfornuis kan, bereid dan hierin anders. Doe boter en suiker in een steelpan en laat carameliseren tot lichtbruin en giet in de ovenschaal.
Leg de appels naast elkaar op hun kant.
Strooi ruim kaneel over de appels.
Knijp de blaadjes gelatine uit en leg over de appels.
Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en spreid ze uit over de werkbank (dek af met een licht vochtige doek tegen het uitdrogen).
Als de bladerdeegblaadjes zacht genoeg zijn om uit te rekken, verdeel ze over de appels.
Zet in het midden van de oven en bak voor ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Laat goed afkoelen en zet de taart in de koelkast.
Na ongeveer 5 uur is de gelatine voldoende gestold.
Leg een bord omgekeerd op de bakvorm en keer de taart in 1 beweging om.
Het bladerdeeg is nu de bodem.
Als de taart niet in 1 keer los komt, zet de vorm dan even op een pan kokend water zodat de gelatine op de bodem van de pan/ovenschaal smelt.
Opnieuw het bord erop en keren.

Serveersuggesties

De taart is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt en koelt. Serveer met een bolletje vanilleijs en slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tarte-tatin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven