Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tarte Tatin recept
Tarte Tatin recept

Tarte Tatin


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180 įC. Maak het deeg klaar en zet het vast in de koelkast. Zeef de bloem boven de kom. Voeg alle ingrediŽnten toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Laat een uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg vlak voor gebruik dun uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bereiden: Schil de appels, snijd ze in tweeŽn en haal het klokhuis eruit. Doe de suiker in een rond, ovenvaste schaal of vaste taartvorm (geen springvorm ofzo!) en leg daar de boter op in plakjes. Zet dit vast in de oven tot de boter gesmolten is. De boter moet nog licht van kleur zijn. Leg de appels met de bolle kanten naar beneden in de ovenschaal op de suiker. Schep wat van het suiker-boter mengsel over de appeltjes en zet de schaal nog eens in de oven ongeveer 5 minuten. De appel moet wat droger worden, maar niet echt bruin. Af en toe even de oven induiken en het suiker-boter mengsel over de appels scheppen. (Nu het deeg uit rollen.) Haal de schaal na die 5 minuten uit de oven. Leg de uitgerolde lap deeg over de appel en druk de lap aan de zijkanten naar beneden, de vorm in, om de appels heen. Bak dit geheel in 20 minuten af in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm, maar niet langer! Keer de taart om op een taartbord, liefst met opstaande rand.

Serveersuggesties

Dit recept maakte ik vroeger altijd met Kerst klaar voor de familie. Het is een hit als de taart nog warm is en dan met een bolletje vanilleijs, of lauw en met een bolletje eiwitroom. Of natuurlijk gewoon echte slagroom. Let erop dat deze extraís niet heel zoet zijn, want de taart is echt al erg zoet. Nog iets om op te letten is de vorm. Je kunt het beste een iets plattere ovenschaal nemen, rond, of bijvoorbeeld een groot, ovenvast diep bord. Ovenvaste taartvormen kunnen natuurlijk ook, maar die had/ heb ik niet. Je taartbord moet groter zijn dan je taartvorm, omdat de karamel/appel er nog wel eens af kan lopen anders. Daarom kun je ook geen springvorm nemen!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tarte tatin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven