Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tiramisu-appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius. Leg in een springvorm (26 cm doorsnede) een vel bakpapier. Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout in een vetvrije kom tot een luchtig schuim.
Strooi er langzaam 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker doorheen.
Meng er de eidooiers een voor een doorheen,
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de maizena en spatel door het beslag.
Strijk het beslag in de springvorm. Bak het 22.5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Schil 750 gram appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng 3 eetlepels appelsap met het puddingpoeder.
Breng de appels in 300 milliliter appelsap aan de kook.
Laat ze dan op zachte temperatuur afgedekt 4 minuten verder koken, tot de appels zacht zijn maar nog wel knapperig. Test de appels nog een keer tussendoor (de stoomtijd is afhankelijk van het appelsoort),
laat de appels uitlekken en vang het kookvocht op.
Giet het kookvocht in een pan en breng aan de kook.
Roer er het puddingpoedermengsel doorheen, breng het aan de kook en kook het geheel ca. 1 minuut op lage temperatuur. Neem de pan van het fornuis. Roer de appels door de pudding en laat afkoelen.
Doe de amarettini in het diepvrieszakje en knoop het dicht. Verkruimel de amarettini met een deegroller.
Klop de kwark, de mascarpone, 2 zakjes vanillesuiker en 125 gram suiker kort met de mixer tot een lobbige crème.
Snijd de taartbodem een keer horizontaal doormidden. Meng 5 eetlepels appelsap met de amaretto en bedruppel de taartbodem ermee.
Besmeer het onderste deel 1 cm dun met een deel van de mascarponecrème.
Roer de appelcompote door en verdeel hem over de mascarponelaag. Smeer voorzichtig glad.
Verdeel 1/4 van de overige mascarponecrème op de appelcompote en strijk voorzichtig glad.
Leg dan de tweede taardbodem erop. Strijk de taart met de rest van de mascarponecrème. Druk de amarettinikruimels langs de rand van de taart.
Zet de taart ca. 45 minuten in de koelkast.
Schil 1 appel,verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne parten.
Druppel er het citroensap overheen en garneer de taart ermee.

Allergenen Informatie

Voor dit tiramisu-appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven