Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tompouce Symphonie recept
Tompouce Symphonie recept

Tompouce Symphonie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op ca. 150 graden C. Ontdooi het bladerdeeg en snijd ze door zodat je rechthoekjes krijgt. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk elk plakje met het ei. Bestrooi de helft met suiker en evt. het amandelschaafsel. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg ca. 12.5 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Maak ondertussen de banketbakkersroom volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was de vioolblaadjes en schep deze (op 20 na) voorzichtig door de room. Verdeel de room over de onbesuikerde plakjes bladerdeeg en leg hier het besuikerde deel bovenop. Klop het eiwit met een snufje zout en evt. wat suiker stijf. Leg de vioolblaadjes zo vlak mogelijk neer en bestrijk ze aan beide kanten met het eiwit. Haal ze vervolgens door fijne kristalsuiker en laat ze los van elkaar goed drogen. Maak glazuur van 100 gram poedersuiker en ca. 2 eetlepels water en evt. voedingskleurstof. Goed mengen en grof verdelen over de tompoezen. Liefst niet geheel bedekken, anders zie je de suiker en amandelschaafsel niet meer. Laat dit goed drogen. Klop de slagroom zoals je gewend bent met een beetje suiker stijf. Spuit een mooie toef op elke tompouce. Garneer af met 2 gesuikerde vioaalblaadjes en evt. wat amandelschaafsel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tompouce symphonie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven