Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Upside down special cake bites recept
Upside down special cake bites recept

Upside down special cake bites


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180C.
Vet brownievormpjes in als deze niet van siliconenmateriaal gemaakt zijn.
Snijd de appel in kleine blokjes en leg ze in de vormpjes. Bestrooi met 3 theelepels basterdsuiker en 2 theelepels kaneel.
Ontdoe de abrikoos van de schil en snijd in hele kleine blokjes.
Klop het ei, de eierdooier en de suiker in een kom.
Zet de kom in een pan met heet water op laag vuur. Het water mag niet koken.
Zorg ervoor dat de massa warm word en langzaam van een lepel druipt als je er een lepel in steekt.
Klop het verder met een mixer tot het opstijft.
Bloem, boter, vanille-extract en kaneel toevoegen en voorzichtig verder kloppen.
Rozijnen en abrikozen voorzichtig doorheen roeren.
Beslag over de appeltjes gieten.
32.5 minuten in de oven tot de cakejes goudbruin zijn en de prikker-test doorstaan.

Serveersuggesties

Abrikozen vervangen door andere soorten gedroogd fruit, jam of kleine stukjes koekjes. Serveren met een lekkere kop thee en wat vanillesaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit upside down special cake bites recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven