Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vijgencake uit de tijd van de bijbel recept
Vijgencake uit de tijd van de bijbel recept

Vijgencake uit de tijd van de bijbel


Ingrediënten


34

Bereidingswijze


Klop de boter en de honing door elkaar. Voeg de jam en eidooiers toe en klop tot een mooie gladde massa is ontstaan. Voeg om de beurt de melk en het meel toe. Dan de noten, rozijnen en de kaneel er doorroeren. Spatel de eiwitten er door. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en laat de cake gaar worden in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius in ongeveer 90 minuten. Prik met een naald in de cake. Komt de naald er schoon uit dan is de cake klaar. Je kunt de cake serveren met een honingsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vijgencake uit de tijd van de bijbel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vijgencake uit de tijd van de bijbel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • De geklopte eiwitten maken het luchtig en het is inderdaad een machtig recept
    Ma-griet gaf dit recept op 12 november 2014 5 uit 5 sterren
  • De vijgencake is zonder bakpoeder of zelfrijzend bakmeel beschreven. Kan dat wel met een cake en al die extra ingrediŽnten? Graag uw reactie voor zaterdag, want dan wil ik hem gaan bakken. En ik kan ... Lees reactie
    Inť gaf dit recept op 11 november 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven