Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vlaai bodem en vulling


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak een dag tevoren de vulling.

Kersen uit pot eerst goed afgieten en uit laten lekken (minimaal 1 uur).
Meng de suiker met het aardappelzetmeel.
Breng de 2,5 dl kersenvocht aan de kook.
Als het kookt roer je er het suiker-aardappelzetmeel mengsel doorheen; even door koken.
Dan de kersen er doorheen.
De vulling minimaal 12 uur laten afkoelen in de koelkast.

Deeg
bloem - gist - suiker - boter - ei - melk mengen
= het zout houd je in ieder geval gescheiden van de gist =
Meng tot een soepel deeg, dit zal een paar minuten duren,
laat het deeg afgedekt met plastic folie een half uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg het deeg over de vorm.
Vorm met overgebleven deeg een raster.
Schep de kersenvulling op het deeg en leg hier bovenop een raster van deeg.
Klop een eitje los en bestrijk hiermee de bovenkant.
Bestrooi met suiker.

Bak de vlaai 10 tot 15 minuten in de oven.

Serveersuggesties

Je kunt ieder soort fruit gebruiken, vers of pot, als je de volgende verhouding maar aan houdt. 500 gr vers fruit (blik of pot) 2,5 dl water of vruchten sap (sap uit blik of pot)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vlaai bodem en vulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven