Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vruchtentaartjes met yoghurtcreme recept
Vruchtentaartjes met yoghurtcreme recept

Vruchtentaartjes met yoghurtcreme


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kneed de bloem, een snufje zout, 50 gram suiker, 75 gram boter en de eidooier tot een glad deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Vet 6 kleine taartvormpjes (ca. 10 cm doorsnede in. Verdeel het deeg in 6 porties. Rol ze tussen 2 lagen vershoudfolie uit tot een lap van 12 cm doorsnede. Leg ze in de vormpjes en prik in met een vork. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze afkoelen. Week de gelatine in koud water. Breng de yoghurt op smaak met suiker en citroensap, knijp de gelaine uit en los hem op boven zeer laag vuur. Roer hem door de yoghurt. Klop de slagroom stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel. Verdeel het mengsel over de bodempjes. Snijd het fruit klein en leg het (behalve de kiwi) op de taartjes. Zet 2 uur in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de kiwi er overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vruchtentaartjes met yoghurtcreme recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven