Taartjes met grana padano en artisjokken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Bakvorm
  • Hapjespan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon door de buitenste bladeren, andere harde delen en eventueel hooi te verwijderen.
  2. Snijd de eerst doormidden en vervolgens in plakjes.
  3. Stoof ze gaar in de hapjespan met deksel op middelhoog vuur in een scheutje olie, met het sap van 1/2 , 1/2 glas , en peper uit de molen.
  4. Snijd, of schaaf, de courgette in dunne ronde plakjes.
  5. Meng een paar eetlepels fijngehakte kruiden en schaaf 100 gram .
  6. Beboter een bakvorm (diameter 16 centimeter), leg op de bodem een cirkel bakpapier, waarop u een eerste laagje van plakjes courgette legt, bestrooi de courgette met , peper, kruiden en kaas.
  7. Leg er vervolgens een laagje gestoofde op, bestrooi met kruiden en kaas.
  8. Maak net zoveel laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
  9. Bestrooi de taart rijkelijk met geraspte en klontjes en zet hem ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden C.
  10. Leg er eventueel de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie op.
  11. Haal de taart uit de bakvorm door deze om te keren en leg hem op een schaal, met het sausje dat zich tijdens het bakken heeft gevormd.
  12. Laat hem voor het serveren een beetje afkoelen; zo kunt u hem makkelijker snijden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
38 kcal
1%228 kcal
Vetten
6 g.
8%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taartjes met grana padano en artisjokken