Taartjes met spinazie en gerookte zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van irispons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Vormpjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Vet de vormpjes in met wat boter, bekleed ze met het , snijd de randen bij en zet de vormpjes in de koelkast.
Of bekleed de vormpjes met bakpapier (op de bodem). - Rooster de in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag omscheppend tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze op een bord afkoelen.
- Was de en laat het goed uitlekken.
- Verhit de olie in een pan en laat de omscheppend slinken.
- Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
- Laat de afkoelen en druk het droog.
- Hak de groente grof en snijd de in reepjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het over de met deeg beklede vormpjes, verdeel er de over en bestrooi met de .
- Klop het los met de crème fraîche, de en wat en en verdeel dit mengsel over de en verdeel daarover de .
- Zet de taartjes ± 20 minuten in de warme oven.
- Serveer warm of lauwwarm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Flensjestaart met gerookte zalm en verse spinazie420m
-
Recept
Tartaar van gerookte zalm met komkommer415m
-
Recept
Asperge-taartjes435m
-
Recept
Zalmtartaar met gerookte zalm425m
-
Recept
Bladerdeegflapjes met spinazie en geitenkaas445m
-
Recept
Gerookte zalm gemarineerd in Talisker whiskey42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spinazie en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter om in te vetten, bladerdeeg, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 940 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |