Tagliatelle met citroen-pijnboomdressing
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tagliatelle recepten
- Bereiden
- Kookboek van ploegske
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Wrijf de helft van de fijn in de vijzel.
- Doe deze in een vuurvaste schaal samen met de rest van de ongevijzelde en de .
- Hak de helft van de peterselie blaadjes en roer deze er doorheen.
- Pers het sap uit de en voeg dit toe, samen met de geraspte schil van de .
- Doe de vers geraspte en parmezaan erbij en roer alles goed door elkaar.
- Voeg wat vers gemalen zwarte peper toe en proef de balans van de dressing.
- Deze mag wat zurig zijn.
- De zuurte verdwijnt als de saus opwarmt en de kaas smelt.
- Voeg eventueel wat extra olie en parmezaan toe om de smaakbalans op orde te krijgen.
- Kook de in ruim water met zout.
- Zet vanaf het begin de schaal met dressing op de pan, totdat het water kookt.
- Zodra de beetgaar een kopje van het kookvocht bewaren en de afgieten.
- Roer de door de dressing en voeg wat kookvocht totdat het totaal smeuiig is geworden.
- Opscheppen op een bord en afmaken met een garnering van geschaafde parmezaan en peterselieblad.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tagliatelle is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1168 kcal | 58% | 4672 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 92 g. | 35% | 368 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |