Tagliatelle met kabeljauw, aubergine en kerstomaatjes
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tagliatelle recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de vis schoon en snijd hem in stukjes.
- Snijd de in schijfjes van ca. 5 à 6 mm dikte.
- Verhit de frituurpan tot 165° C en bak hierin de basilicumblaadjes 10 à 15 seconden.
- Bak daarna de aubergineschijven ca. 1 minuut in de frituurpan.
- Laat ze uitdruipen op keukenpapier.
- Doe de in een koekenpan en verwarm de knoflook enkele minuten.
- Pas op dat de olie niet te heet is en de knoflook niet verbrandt.
- Neem de knoflook uit de olie en gooi deze weg.
- Bak nu de stukjes snel rondom enigszins bruin.
- Strooi er wat en op.
- Temper het vuur en voeg de gefrituurde aubergineschijfjes en de gehalveerde kerstomaatjes toe.
- Laat 2 minuutjes sudderen.
- Kook ondertussen de volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet hem af door een vergiet en sauteer even mee in de koekenpan.
- Verdeel over 4 voorverwarmde borden en garneer met de verkruimelde, gefrituurde basilicum.
- Tot slot nog even wat zwarte uit de molen eroverheen strooien.
- Hierbij past uitstekend een glas droge witte wijn zoals een Vernaccia di San Geminiano Riserva.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pennette met pesto alla Siciliana, kerstomaatjes en zwarte olijven420m
-
Recept
Tagliatelle met een variateit van vis en een romige vissaus435m
-
Recept
Spaghetti met aubergine en artisjokharten435m
-
Recept
Pasta met aubergine430m
-
Recept
Tagliatelle met zalm en spinazie410m
-
Recept
Tagliatelle met zalm en pesto430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tagliatelle is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 305 kcal | 15% | 1220 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |