Tahoe goreng (geroerbakte tahoe in sausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Klop de eieren los.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Maak de bos uitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de lomboks schoon en snij deze in ringetjes.
Snij de in vier plakken en snij deze diagonaal door midden.
Rol de eerst door maïzena en daarna door het .
Verhit een ruime hoeveelheid in een wok en frituur de hierin goudbruin en gaar.
Laat de op keukenpapier uitlekken.
Neem de uit de wok en bak in de aanhangende de djahe en de een paar seconden op hoog vuur.
Voeg de , ketjap, , , en toe.
Maak het op smaak met en .
Roerbak alles op hoog vuur tot het geheel goed warm is.
Bestrooi vlak voor het opdienen met wat achtergehouden bosui.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pindang Tahoe (gekookte tahoe in sausje)445m
-
Recept
Tahoe boemboe Bali (gesmoorde tahoe in sausje van kokosmelk)445m
-
Recept
Tahoe petis (gebakken tahoe met taugé in licht gekruide saus)450m
-
Recept
Goreng manis tahoe (gefrituurde zoete tahoe)450m
-
Recept
Tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook)455m
-
Recept
Tahoe pong (ei, tahoe in ketjapsaus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vissaus en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe en ketjap manis
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 69 kcal | 3% | 276 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |