Tahoe kuning (groente bouillon met tahoeblokjes)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Koekenpan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Pof de in een droge koekenpan tot deze licht kleuren.
Schil de en en rasp deze fijn.
Kneus de daun en de sereh.
Snijd de in blokjes van ca. 2x2 cm.
Bak de blokjes goudgeel in ruime hete . - Laat het uitlekken op papier en zet even apart.
Wrijf de , knoflook, Kemirie, , , en een ruime snuf in de vijzel tot een mooie kruidenpasta.
Verhit wat in de wok en roerbak hierin de kruidenpasta op matig vuur.
Voeg de sereh, de en de daun toe en bak het geheel 3 minuten goed mee.
Blus het geheel af met de .
Laat het geheel aan de kook komen en tot de helft inkoken.
Voeg de toe en laat even mee inkoken tot alle vocht bijna is ingetrokken.
Proef op en voeg eventueel nog wat bij.
Verwijder de sereh en en dien warm op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tahoe Direbus Dalam Pedis Santen (tahoe in pittige kokosmelk saus)450m
-
Recept
Dadih Panggang Dengan Pedis Kelapa (geroosterde tahoe met pittige kokossaus)450m
-
Recept
Tahoe tempeh taoco (gebakken tahoe, tempeh en kip)445m
-
Recept
Tahoe taugé (gebakken tahoe met taugé)445m
-
Recept
Tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook)455m
-
Recept
Goreng manis tahoe (gefrituurde zoete tahoe)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie en bouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1019 kcal | 50% | 4076 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |