Tahoe met prei en champignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van meinweg
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De blokjes goed droogdeppen met keukenpapier, de olie verhitten in een grote pan met dikke bodem (of in een wok) en de tahoeblokjes op hoog vuur rondom lichtbruin bakken.
- De toevoegen en meebakken (tot ze gaan zweten) dan de prei.
- Bak alles regelmatig omscheppend ca. 3 minuten.
- Strooi 3 theelepels bouillonpoeder over het geheel, wat en en 3 deciliter heet water (=bouillon) en voeg de toe.
- Het geheel aan de kook brengen, het vuur laag zetten, deksel op de pan doen en het gerecht 10 á 15 minuten zachtjes laten sudderen.
- Serveren met gekookte rijst.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pindang Tahoe (gekookte tahoe in sausje)445m
-
Recept
Tahoe dengan daun bawang (tahoe met bieslook)455m
-
Recept
Tahoe boemboe Bali (gesmoorde tahoe in sausje van kokosmelk)445m
-
Recept
Tahoe pong (ei, tahoe in ketjapsaus)445m
-
Recept
Tahoe taugé (gebakken tahoe met taugé)445m
-
Recept
Tahoe Direbus Dalam Pedis Santen (tahoe in pittige kokosmelk saus)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- groentenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- groentenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- groentenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 40 kcal | 2% | 160 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |