Tajine tonijnmoten met groene kool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Blancheer de in vier stukken gesneden groene gedurende 4-5 minuten in een pan kokend water.
  2. Laat de goed uitlekken en snijd de stukken in fijne repen.
  3. Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd alles in fijne plakjes.
  4. Was de en de peterselie.
  5. Spoel de moten onder stromend water.
  6. Verhit de in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook.
  7. Voeg er de repen groene aan toe en schep alles door elkaar.
  8. Voeg er 15 centiliter water aan toe, de saffraan en het paprika- en komijnpoeder.
  9. Doe er peper en zout naar smaak bij en schep alles goed om.
  10. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
  11. Voeg evt.
  12. nog wat water toe.
  13. Leg de moten op het koolmengsel, bestrooi het geheel met de gehakte en peterselie, doe het deksel op de pan en laat alles nog heel zachtjes 10 minuten stoven.
  14. Schep de op een mooie schaal, bedek met het koolmengsel en dien zeer heet op met daarbij grote stukken Marokkaans brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Tajine tonijnmoten met groene kool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

De bereiding van de groene kook is heerlijk! Maar helaas de tonijn was te droog (na 10 min. en nog nooit eerder bereid te hebben) en smakeloos. Terwijl ik er zelf nog wel peper en zout op heb gedaan ... Lees reactie
susantje 15 januari 2011
De bereiding van de groene kook is heerlijk! Maar helaas de tonijn was te droog (na 10 min. en nog nooit eerder bereid te hebben) en smakeloos. Terwijl ik er zelf nog wel peper en zout op heb gedaan ... Lees reactie
susantje 15 januari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
46 kcal
2%184 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tajine tonijnmoten met groene kool