Tajine van kalfsvlees met pruimen en rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de in plakjes.
  2. Pers de .
  3. Snijd het vlees in niet al te kleine stukken.
  4. Verhit de in een pan (of in een tajine).
  5. Bak het kalfsvlees rondom bruin.
  6. Voeg er de , de , de fijngehakte en de specerijen aan toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Bedek met zoveel water zodat alles net onder staat, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles zachtjes gedurende 1 uur koken totdat het vlees gaar is.
  8. Breng ondertussen wat water aan de kook, doe dat in een kom tezamen met 1/2 dessertlepel kaneel en voeg er de blanke aan toe.
  9. Laat die een tijdje wellen in het hete water.
  10. Breng in een pannetje wat water aan de kook en doe daar het en de bij.
  11. Doe de gedroogde in het kokende water en laat die gedurende 5 minuten zachtjes koken.
  12. Neem dan van het vuur af en laat staan.
  13. Als het kalfsvlees bijna gaar is, laat dan de en de gewelde goed uitlekken en voeg die bij het kalfsvlees in de pan (of in de tajine).
  14. Schep het geheel goed om zodat alle smaken zich vermengen met elkaar, doe het deksel op de pan (of de tajine), doe het gas uit en laat alles nog 10 minuten rusten alvorens het gerecht op te dienen met grote stukken Marokkaans brood erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
50 kcal
2%200 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tajine van kalfsvlees met pruimen en rozijnen