Tante Lenny's gebakken makreel
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lenny38
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Stamper
Bereidingswijze
- Verwijder alle graatjes van de makreel.
- Was de , verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine blokjes.
Pel de en de en hak ze fijn. - Schil de en hak deze ook fijn.
- Verwijder de harde bovenkant van de , kneus hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
Wrijf de en de fijn in de vijzel.
Verhit de in een pan en bak de stukjes makreel in kleine porties goudbruin. - Haal ze uit de en laat goed uitlekken.
- Vang de uitgelekte op.
Verwarm de uitgelekte in een wok en fruit de uien en het /laosmengsel. - Voeg de toe en roerbak dit even mee (de moet nog knapperig blijven).
- Voeg een scheutje en de bouillonblok toe.
- Roer goed om en voeg de toe.
- Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
- Als laatste de gebakken makreel toevoegen en op smaak maken met ketjap.
Tip:
Dit gerecht smaakt het lekkerst als het een tijdje van te voren wordt klaargemaakt!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Nasi Langgi (gebakken rijst met kruiden en kokosmelk)440m
-
Recept
Nasi Goreng Tongkol (gebakken rijst met groente en tonijn)455m
-
Recept
Gebakken rijst in ananas445m
-
Recept
Nasi Terong (gebakken rijst met gehakt, paprika en aubergine)445m
-
Recept
Nasi Kebuli ( gebakken rijst met bouillon)445m
-
Recept
Chinese gebakken rijst430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en olie
- bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokje en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1055 kcal | 52% | 4220 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |