Tante Lenny's sambal
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lenny38
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Pel de en de knoflook en hak ze heel fijn.
- Pel de en hak deze ook heel fijn.
- Hak de heel fijn.
- Zelf doe ik dat meestal met 2 boterhamzakjes om mijn handen, want deze peper is heel scherp.
- Bak de , de sambal, de knoflook, de , de en de Madamme Jeanette in olie en voeg op het laatst de erbij.
- Goed roeren tot deze is opgelost.
- Goed te bewaren in glazen potjes (bv.
- van de babyvoeding) in de diepvries.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng godok (pittig gekruide garnalen)425m
-
Recept
Sambal goreng ati ajam (licht pittige kippenlever met snijbonen)445m
-
Recept
Surinaamse sambal425m
-
Recept
Sambal goreng boontjes415m
-
Recept
Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)425m
-
Recept
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal badjak en trassie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal badjak kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 360 kcal | 18% | 360 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 26% | 70 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |