Tarka dal (Linzenmoes met knoflook en tomaten)

Ingrediënten

+ -
print

Moes:

Deklaag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Was de linzen goed in koud water, laat uitlekken en verwijder verkleurde linzen en steentjes.
    Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
    Strooi kurkuma, zout en peper erbij en roer dan de linzen erdoor, zodat alles met de specerijen bedekt raakt.
    Giet het water erbij, breng aan de kook en voeg de hele pepers toe.
    Laat 20 minuten koken onder af en toe roeren tot de linzen gele 'snert' zijn geworden (voeg meer water toe, als het te dik is).
    Giet de linzenmoes in een warme schaal, dek af en houd haar warm in een op 180 °C voorverwarmde oven.
    Voor de deklaag (torka):
    Verhit de olie in een koekenpan tot hij walmt.
    Voeg knoflook en ui toe en fruit snel tot de knoflook net begint te bruinen.
    Voeg het lavaszaad toe, bak nog 10 seconden en giet alles over de linzen uit.
    Serveer warm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tarka dal (Linzenmoes met knoflook en tomaten) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ben het nu aan het eten en vind het zeer zwak van smaak. Daarnaast vind ik het zeer vreemd dat de titel het woord tomaten bevat en er nergens in het recept tomaten gebruikt worden! Gelieve dit verd... Lees reactie
Frank 22 januari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tarka dal (Linzenmoes met knoflook en tomaten)