Tartaar van komkommer met garnalenmousse uit een glaasje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op grillstand.
    Grill de 's in de oven tot ze zwart blakeren (ca. 30 minuten).
    Keer ze regelmatig om, haal ze uit de oven en laat afkoelen in een dichtgeknoopt plastic zakje.
    Snijd ondertussen de in kleine dobbelsteentjes, meng de met de , het citroensap en de en breng op smaak met en .
  2. Zet weg in de koelkast.
    Verwijder de zaadlijsten van de 's, snijd ze in stukjes en doe ze in een maatbeker.
  3. Pureer met behulp van een staafmixer tot een dikke saus.
  4. Breng op smaak met en en zet in de koelkast
    Pureer de garnalen met behulp van de staafmixer tot een fijn gehakt.
  5. Bestrooi met en .
  6. Klop de stevig, meng het garnalengehakt erdoor.
  7. Klop het samen met een mespunt goed stevig en spatel dit door de garnalen-.
    Verdeel de gekoelde paprikasaus over 6 glazen en schik de komkommertartaar er boven op.
    Schep de garnalenmousse in een spuitzak en verdeel over de tartaar.
    Garneer met de citroenrasp en de en zet tot gebruik in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • roze garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
121 kcal
6%726 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%102 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tartaar van komkommer met garnalenmousse uit een glaasje